Webwinkel

"Hoe het voelt om van kleur te zijn"

 

'Ik voel me het meest van kleur wanneer ik tegen een schrille witte achtergrond word geworpen.'

 

In 1928 publiceerde auteur en antropoloog Zora Neale Hurston het essay ‘How It Feels To Be Colored Me’. Met humor en een scherpe pen schreef Hurston over haar identiteit als vrouw van kleur. Bijna honderd jaar later spreken haar woorden nog steeds tot de verbeelding van veel jonge schrijvers van kleur wiens verhalen gelezen worden als reactie op de gevestigde literaire norm.

 

'Soms voel ik me gediscrimineerd, maar dat maakt mij niet kwaad. Hoe kan iemand zichzelf het plezier van mijn gezelschap ontzeggen?’

 

In deze eerste Nederlandse vertaling van Hurstons essay worden haar provocatieve ideeën opnieuw belicht vanuit het heden door een briefwisseling tussen Simone Atangana Bekono (Hoe de eerste vonken zichtbaar waren) en de Amerikaanse dichter Kristina Kay Robinson (Mixed Company). Op weergaloze wijze verweven de twee schrijvers hun eigen verhalen. In een ontroerende reactie op Hurstons woorden vloeit er een uitwisseling voort over gemeenschap en over thuishoren, maar vooral over identiteit als een eindeloos, onvoltooid gesprek.

 

ISBN 9789082821444

€ 12,99

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen

Cursus "Feminist Life Writing"

In de cursus Feminist Life Writing zullen we feministisch literair werk bekijken én schrijven vanuit een Life Writing perspectief! De centrale thema's zijn schrijverschap en agency. Wij zullen de thema's bespreken aan de hand van boeken Zadie Smith, Sylvia Plath en Maxine Hong Kingston. Het volledige boekenpakket kan je met korting bij Savannah Bay kopen. Als cursist krijg je van ons het nieuwe boek ‘Hoe het voelt om van kleur te zijn’, de Nederlandse vertaling van Zora Neale Hurston, er gratis bij! 

 

Tijdens de cursus staan de volgende vragen centraal: Wat is Life Writing? Wat betekent schrijverschap voor de auteur? Wat betekent schrijverschap voor jou?  Waarom is het zo belangrijk om je eigen verhaal te vertellen? Wat is de literaire nalatenschap dat je wil achterlaten? 

 

De leeslijst: 

- 'Hoe het voelt om van kleur te zijn' - Zora Neale Hurston

- 'Ariel' - Sylvia Plath

- 'Changing my Mind' - Zadie Smith

- 'Woman Warrior' - Maxine Hong Kingston 

- 'Oranges are not the only fruit'   - Jeanette Winterson

 

Gedurende de cursus houd je een dagboek bij, schrijf je een gedicht, een essay en een kort verhaal. Voordragen is uiteraard niet verplicht. FLW wordt afgesloten met een schrijfopdracht naar keuze. 

 

De cursus vindt plaats van 19:00 tot 21:00 in Savannah Bay (Tellingstraat 10, Utrecht) op de volgende dagen: 

- 10 april 

- 24 april 

- 8 mei

- 22 mei 

- 5 juni

Elke cursist krijgt in juni een feedbackgesprek waarin wij de eindopdracht bespreken. 

€ 180,00

  • Beschikbaar

"NYX: berichten uit de nacht"

Wat betekent de nacht? Staat de nacht voor het donker? Is het de tijd van het slapengaan of het ontwaken? Van feesten, stiltes of onuitgesproken liefde?

 

In de Griekse mythologie werd Nyx, de godin van de nacht, vanuit Chaos geboren. Nyx kent veel verschijningsvormen. In haar eerste incarnatie is zij simpelweg het duister, voordat er iets bestond, voordat er iets was om zichtbaar te zijn.  

In NYX: berichten uit de nacht laten twaalf schrijvers diverse tableaux vivants  oplichten in verhaal- en dichtvorm. 

 

ISBN 9789082821420

101 pagina's. 

 

€ 18,45

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen

"Een kamer voor jezelf" - Virginia Woolf

Virginia Woolf was één van de belangrijkste modernistische schrijvers van de twintigste eeuw. In deze heruitgave van het essay "A Room of One's Own" (1928), opnieuw vertaald door Monique ter Berg, bereikt dit iconische werk een nieuw publiek. 

 

Met een actuele introductie door Prof. dr. Gloria Wekker ("Witte Onschuld") en schrijver en filosoof Simon(e) van Saarloos ("De vrouw die"). 

 

ISBN 9789082821406

 

 

€ 15,45

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen

"Chaos" tasje

Geen betere manier om onze eerste uitgave mee te nemen op reis dan in een Chaos-tasje! 

Totebag

€ 7,50

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen

Doneer & help ons op weg

Wil jij ons een steuntje in de rug geven? Dan kan je een donatie doen vanaf €10,- (of een veelvoud daarvan). Bij voorbaat dank!

€ 10,00