Webwinkel

Pre-order "Hoe het voelt om van kleur te zijn"

Het ingrijpende essay ‘How It Feels To Be Colored Me’ van Zora Neale Hurston is door Sayonara Stutgard vertaald naar het Nederlands. Het essay wordt wordt ingeleid door een briefwisseling, vertaald door Thalia Ostendorf. Simone Atangana Bekono en Kristina Kay Robinson schreven elkaar brieven in het thema van het Read My World festival in 2017, met een focus op Zwart gedachtegoed, auteurschap en de Zwarte ervaring in de Verenigde Staten. 

 

€ 12,99

  • Beschikbaar
  • Beschikbaar vanaf 8 maart

"NYX: berichten uit de nacht"

Wat betekent de nacht? Staat de nacht voor het donker? Is het de tijd van het slapengaan of het ontwaken? Van feesten, stiltes of onuitgesproken liefde?

 

In de Griekse mythologie werd Nyx, de godin van de nacht, vanuit Chaos geboren. Nyx kent veel verschijningsvormen. In haar eerste incarnatie is zij simpelweg het duister, voordat er iets bestond, voordat er iets was om zichtbaar te zijn.  

In NYX: berichten uit de nacht laten twaalf schrijvers diverse tableaux vivants  oplichten in verhaal- en dichtvorm. 

 

 

ISBN 9789082821420

101 pagina's. 

 

€ 18,45

  • Levertijd: 1-3 dagen

"Een kamer voor jezelf" - Virginia Woolf

Virginia Woolf was één van de belangrijkste modernistische schrijvers van de twintigste eeuw. In deze heruitgave van het essay "A Room of One's Own" (1928), opnieuw vertaald door Monique ter Berg, bereikt dit iconische werk een nieuw publiek. 

 

Met een actuele introductie door Prof. dr. Gloria Wekker ("Witte Onschuld") en schrijver en filosoof Simon(e) van Saarloos ("De vrouw die"). 

 

 

ISBN 9789082821406

 

 

€ 15,45

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen

"Chaos" tasje

Geen betere manier om onze eerste uitgave mee te nemen op reis dan in een Chaos-tasje! 

Totebag

€ 7,50

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen

Doneer & help ons op weg

Wil jij ons een steuntje in de rug geven? Dan kan je een donatie doen vanaf €10,- (of een veelvoud daarvan). Bij voorbaat dank!

€ 10,00