Webwinkel

Cursus Actuele Feministische Literatuur

Ben jij een literaire leesfanaat die klaar is om de tanden te zetten in het feministische leesbuffet van de 21ste-eeuw? Of ben jij een rookie die graag zijn/haar kennis over actuele feministische literatuur wil opschroeven? Schrijf je dan nu in voor de cursus Actuele Feministische Literatuur van Uitgeverij Chaos!

 

In de periode van 19 september tot 28 november zullen wij eens in de twee weken bij elkaar komen om anderhalf uur lang één boek van onze leeslijst te bespreken, naast een aantal persoonlijke essays en korte verhalen. Aan de hand van prachtige en verontrustende literatuur zullen wij de thema’s van de vierde golf van het feminisme aankaarten, met als belangrijkste peilers intersectionaliteit en inclusiviteit. Verwacht een toegankelijke sfeer waarin iedereen wordt aangemoedigd om zijn/haar mening te delen en waarin leesplezier en goede discussies voorop staan. Wij beginnen om 19:30!

 

Op de leeslijst staan de volgende boeken: 

- Een kamer voor jezelf van Virginia Woolf (vertaling uit 2018, Uitgeverij Chaos)
- The Power van Naomi Alderman
- What We Lose van Zinzi Clemmons
- The First Bad Man van Miranda July
- Everything Here Is Beautiful van Mira T. Lee 

 

Daarnaast zullen wij een scala aan essays en andere korte teksten lezen die zullen helpen bij het sturen van de discussie. Wij doen niet aan droge kost, denk  daarom aan de teksten van schrijvers zoals Roxane Gay, schrijfster van o.a. Bad Feminist.

 

 

€ 150,00

  • Beschikbaar

"Een kamer voor jezelf" - Virginia Woolf

Virginia Woolf was één van de belangrijkste modernistische schrijvers van de twintigste eeuw. In deze heruitgave van het essay "A Room of One's Own" (1928), opnieuw vertaald door Monique ter Berg, bereikt dit iconische werk een nieuw publiek. 

 

Met een actuele introductie door Prof. dr. Gloria Wekker ("Witte Onschuld") en schrijver en filosoof Simon(e) van Saarloos ("De vrouw die"). 

 

 

ISBN 9789082821406

 

 

€ 14,99

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen

Pre-order NYX

 Twaalf schrijvers turen met nachtkijkers het donker in en vertellen ons wat zij zien. Zo heeft Nikki Dekker nachtmerries over Trump, vertelt Sofie Tseng over de nieuwe oppas en schrijf Esra Seval Dede over een lange nacht in Amsterdam.

 

NYX is de tweede publicatie van Uitgeverij Chaos. De bundel bevat korte verhalen en gedichten over vrouwen en de nacht. 

 

ISBN 9789082821420

 

€ 17,99

  • NYX verschijnt op 31 oktober 2018

"Chaos" tasje

Geen betere manier om onze eerste uitgave mee te nemen op reis dan in een Chaos-tasje! 

€ 7,50

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen

Doneer & help ons op weg

Wil jij ons een steuntje in de rug geven? Dan kan je een donatie doen vanaf €10,- (of een veelvoud daarvan). Bij voorbaat dank!

€ 10,00