Manifest

Geen enkel verhaal bestaat in een vacuüm. Wat telt als literatuur heeft alles te maken met de samenleving waarin we nu zitten. Hierin krijgen de verhalen die belangrijk gevonden worden de ruimte. Bij Uitgeverij Chaos kijken wij met een kritisch oog naar de Nederlandse samenleving en naar onszelf. Ons doel is de literaire wereld tot een betere reflectie van de echte wereld te maken.

 

Wij zijn een jonge intersectionele feministische uitgeverij. Dit houdt in dat wij als vrouwen ruimte maken voor het geluid van literaire stemmen die nog vaak ongehoord worden. Wij steunen onderdrukte, gemarginaliseerde, queer, boze, trotse, uitgeputte en liefhebbende stemmen. Deze talenten, die niet altijd in het Nederlandse boekenvak worden erkend op een manier die zij verdienen, willen wij een veilig podium geven.

 

Waar zijn wij naar op zoek? Jouw woorden. Wij zijn op zoek naar het persoonlijke, datgene wat ons allen een spiegel voorhoudt, verhalen die een geleefde werkelijkheid overdragen. Zoals wij van onze feministische voorgangers hebben geleerd: het persoonlijke is politiek. Al is het fictie, non-fictie, poëzie of een combinatie van alles -  het hoeft niet nadrukkelijk activistisch te zijn. Het gaat om het platform die wij kunnen aanbieden. Wij publiceren vooruitstrevend, intersectioneel, uitdagend en inspirerend literair werk.

 

Wij maken ruimte, jij stapt naar voren.