Insturen

Vanaf 1 februari nemen wij weer nieuwe manuscripten aan!

Past jouw werk bij Uitgeverij Chaos? Wij zijn hard op zoek naar nieuwe stemmen en worden altijd blij van vers werk in onze inbox. Houd je bij het insturen wel aan de volgende guidelines, zo kunnen wij alle ingezonden manuscripten goed en nauwkeurig lezen.

 

Guidelines voor insturen Uitgeverij Chaos:

  • Wij lezen op het moment vooral uitgewerkte manuscripten.

 

Stuur minstens één tot twee hoofdstukken (ongepubliceerd werk). 

Verstuur het manuscript in .doc of .pdf formaat. Plaats bovenaan het document een beknopte samenvatting, het aantal woorden en het aantal geschatte hoofdstukken. 

 

     Graag niet meer dan twee stukken/manuscripten per inzending.

 

  • Vergeet niet om met je inzending ook een korte bio en introductiebrief mee te sturen. 
  • En belangrijk: een uitleg over waarom het werk bij Uitgeverij Chaos past

 

(Naam, geboortedatum, eventueel eerder werk en publicaties)

 ("Hallo, dit is mijn manuscript, het gaat hier over en daarom zal het goed passen bij Chaos. Dag!’’) 

 

 

De Chaos redactie zal het werk met grote zorgvuldigheid bekijken. We proberen zo snel mogelijk een antwoord te geven. Helaas kunnen wij niet altijd uitgebreide feedback geven en kan er niet over de uitkomst worden gecorrespondeerd. We hopen op begrip! 

 

Wij ontvangen je inzendingen graag op inzendingen@uitgeverijchaos.nl ! 

 

 

 

 

Waar zijn we naar op zoek?

(over het algemeen)

fictie

Stuur ons je beste manuscript, je beste collectie korte verhalen of lange verhalen, je verzinsels, bedenksels, je counter-narratief en brandende analogie voor de wereld om je heen. Wij lezen alles, maar zijn ook groot fan van: spannend taalgebruik, vooral als je tweetalig schrijft (Yael knikt met a lot of feeling). Magisch realisme is geweldig, een hervertelling is prachtig en een bespreking van de nuances van identiteit is a-l-t-i-j-d welkom. 

poëzie

Stuur ons je hartspinsels, je pop-culture influenced heartbreak songs, je gebroken regels in brekende regels. Wij willen graag een collectie zien of minimaal vijf gedichten om een idee te krijgen van je stem. Als je je afvraagt waar wij naar op zoek zijn en waar wij van houden, onze smaak is hetzelfde als onze fictiesmaak: magie, pop en een (wellicht niet altijd) liefdevolle inspectie van wat identiteit voor jou betekent.

 

Voor verdere referenties: Mia You, Yakari Gabriel, Olivia Gatwood. 

narratieve non-fictie

Dit kan natuurlijk van alles zijn. Van memoir tot een reflectie op hoe de opkomst van de stad het idee van de individu heeft gevormd. Het mag allemaal, maar het gaat ons vooral om dat het een narratief geheel is. We willen worden meegenomen, erin opgaan en het in één adem hebben uitlezen. De lat ligt redelijk hoog voor dit onderdeel, maar als je denkt dat jouw stuk hieraan voldoet: kom maar door! 

 

Denk aan: Sister Outsider, Marbles, The Hare with the Amber Eyes

genre-bending tohu-wa-vohou

Verras ons met je tahu-wa-vohou! Mix genres, fotografie en illustratie en memoir met fictie met recepten met en verhaal over je hond. Wie weet, misschien zijn we er weg van, misschien heb je een compleet nieuwe manier van verhalen vertellen verzonnen. Net als die aflevering in Friends waar Rachel een trifle maakt, maar ook per ongeluk een laagje gehakt toevoegt en uiteindelijk is Joey er toch fan van. What's there not to love?