Insturen

LET OP: Op het moment leest Chaos geen nieuwe inzendingen. Onze inbox gaat in april 2020 weer open.

Het zit zo: wij zijn hard op zoek naar nieuwe stemmen en op het moment is onze inbox altijd open! Wel willen we vragen dat je--voordat je een manuscript of collectie naar ons toestuurt--even de tijd neemt om onze guidelines goed door te nemen. Dit scheelt ons veel tijd en vergroot tegelijkertijd ook jouw kans om goed en nauwkeurig gelezen te worden! Iedereen blij. Feestje all around. Waar is  de champagne? Sayo! Waar is de champagne! 

  • Wij lezen op het moment vooral uitgewerkte manuscripten. Als je een idee hebt, maar nog niets op papier hebt staan, raden we je aan om eerst een hoofdstuk of twee af te maken en die onze kant op te sturen. Zo kunnen wij zien wat jouw stijl is, hoe je verhalen vertaalt in woorden en ook wat voor een vorm jouw idee aanneemt. 
  • Niet meer dan twee stukken/manuscripten per inzending graag!
  • Je manuscript kun je het beste als een .doc of .pdf formaat opsturen. Graag bovenaan noteren: samenvattingaantal woorden  + (in het geval van een nog-niet voltooid werk) het aantal geschatte hoofdstukken.  
  • Stuur ook een korte bio mee met je inzending en een introductiebrief ("Hallo, dit is mijn manuscript, het gaat hier over en daarom zal het goed passen bij Chaos. Dag! :)").
  • Graag alleen werk opsturen wat nog niet gepubliceerd is! 
  • Wanneer je manuscript op de post gedaan is, heb je wat geduld nodig. Wij zijn met een klein groepje, maar wij doen ons best om zo snel mogelijk een antwoord te geven. 
  • Helaas kunnen wij niet altijd uitgebreide feedback geven en kan er niet over de uitkomst worden gecorrespondeerd. We hopen op begrip! 
  • Gedaan? Klaar? Gelezen? Goed. Wij wachten op je werk op inzendingen@uitgeverijchaos.nl. Nu! Feestje. Waar is die champagne, I swear to god. 

Waar zijn we naar op zoek?

(over het algemeen)

fictie

Stuur ons je beste manuscript, je beste collectie korte verhalen of lange verhalen, je verzinsels, bedenksels, je counter-narratief en brandende analogie voor de wereld om je heen. Wij lezen alles, maar zijn ook groot fan van: spannend taalgebruik, vooral als je tweetalig schrijft (Yael knikt met a lot of feeling). Magisch realisme is geweldig, een hervertelling is prachtig en een bespreking van de nuances van identiteit is a-l-t-i-j-d welkom. 

poëzie

Stuur ons je hartspinsels, je pop-culture influenced heartbreak songs, je gebroken regels in brekende regels. Wij willen graag een collectie zien of minimaal vijf gedichten om een idee te krijgen van je stem. Als je je afvraagt waar wij naar op zoek zijn en waar wij van houden, onze smaak is hetzelfde als onze fictiesmaak: magie, pop en een (wellicht niet altijd) liefdevolle inspectie van wat identiteit voor jou betekent.

 

Voor verdere ref: Mia You, Yakari Gabriel, Olivia Gatwood. 

narratieve non-fictie

Dit kan natuurlijk van alles zijn. Van memoir tot een reflectie op hoe de opkomst van de stad het idee van de individu heeft gevormd. Het mag allemaal, maar het gaat ons vooral om dat het een narratief geheel is. We willen worden meegenomen, erin opgaan en het in één adem hebben uitlezen. De lat ligt redelijk hoog voor dit onderdeel, maar als je denkt dat jouw stuk hieraan voldoet: kom maar door!  

 

Denk aan: Sister Outsider, Marbles, The Hare with the Amber Eyes

genre-bending tohu-wa-vohou

Verras ons met je tahu-wa-vohou! Mix genres, fotografie en illustratie en memoir met fictie met recepten met en verhaal over je hond. Wie weet, misschien zijn we er weg van, misschien heb je een compleet nieuwe manier van verhalen vertellen verzonnen. Net als die aflevering in Friends waar Rachel een trifle maakt, maar ook per ongeluk een laagje gehakt toevoegt en uiteindelijk is Joey er toch fan van. What's there not to love?