FAQ

Wie zijn jullie? 

Wij zijn drie badass sisters, lezers, boekenkenners, literatuurwetenschappers en 0-bullshit-tolerators. 

 

Waar zijn jullie naar op zoek? 

Ons doel is het Nederlandse literaire landschap tot een betere representatie te maken van onze geleefde werkelijkheid. In andere woorden: where my queer stories at? Waar zijn verhalen van vrouwen over vrouwen, van migranten, van kinderen van migranten, verhalen over hoe het is om een Nederlandse vrouw van kleur te zijn--om een biseksuele transman te zijn, verhalen die al deze elementen incorporeren, maar daar niet over gaan?  Het zijn onze verhalen, die van onze vrienden en familie, verhalen die we goed kennen, maar zelden mogen lezen. Daar zijn we naar op zoek. 

 

Maar mijn werk gaat niet expliciet over feminisme--kan ik dan nog steeds iets insturen? 

Kom maar door! Wij zijn een feministische uitgeverij in wat wij willen bereiken, maar dat betekent niet dat wij alleen maar op-ed collecties gaan publiceren. Verwacht sowieso goed-verwoorde essays in de toekomst, maar over het algemeen zullen wij het altijd een kans geven, zolang het ons pakt qua taligheid, personages en de ideeën die erin naar voren komen. 

 

Hebben jullie qua genre of thema een bepaalde voorkeur? 

Het verschilt per redacteur. Yael is verzot op magisch realisme, fantasy en sci-fi, terwijl Thalia meer de literaire, talige kant opgaat. Sayo is een alleslezer. Wat wij allen heel graag zien, is werk dat de Nederlandse identiteit op een verrassende manier onder de loep neemt. Als je bijvoorbeeld schrijft over hoe het is om een tweede generatie migrant in Nederland te zijn, kan je met thema spelen door middel van een analogie. Kun je Nederlandse volksverhalen vermengen met die de verhalen die je ouders vertelden? 

 

Dus even eerlijk! Ik ben een cishetero witte man, maar ik vind jullie mission heel cool--kan ik nog steeds iets insturen? 

Iedereen is welkom, vriend! Als jouw verhaal past binnen datgene wij willen bereiken, stuur iets op. Houd wel in gedachten: ons grootste doel is een platform bieden aan gemarginaliseerde stemmen, dus als je twijfelt over of je wel of niet bij ons past, stellen we voor: contact opnemen of het toch eerst elders proberen. 

 

Um okay, waar zijn jullie dan NIET naar op zoek? 

OH, so glad you asked. Okay, wij willen   a b s o l u u t   geen: 

  • Seksisme
  • Racisme 
  • Islamofobische bullshit
  • Antisemitische bullshit 
  • Transfobie kan ook heel heel heel ver uit onze buurt bijven. thanks
  • Mensen die hierbij zo'n reactie hebben van Oh, je kan ook helemaal niets meer zeggen zonder dat de PC-politie achter je aankomt. 
   Onze tegenreactie is dan OK BYE. 

 

Nu ik dit alles heb gelezen, ben ik er 100% van overtuigd dat ik wat wil insturen. Hoe doe ik dat? 

Spannend! Wij kunnen niet wachten om je verhalen te mogen lezen. Voor meer informatie over hoe en wat zie hier.